Pokémon GO

  • Ontwikkelaar Niantic Labs
  • Eerste releasedatum 15 juli 2016
  • Platformen Mobile
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score

Pokémon GO heeft een topjaar achter de rug

Pokémon GO is nog steeds enorm populair. Het succes dat de mobiele game heeft behaald, blijkt ook uit de winstcijfers van dit jaar.

Hoewel de coronacrisis een enorme impact heeft gehad op Pokémon GO, doet de game het bijzonder goed dit jaar. De coronamaatregelen die Niantic heeft getroffen, zoals een virtuele Pokémon GO Fest, pakken goed uit. Datawebsite Sensor Tower toont middels een grafiek aan hoeveel winst Pokémon GO heeft opgeleverd in de afgelopen jaren. Vanaf 2017 is een stijgende lijn te zien met 2020 aan top. De game heeft dit jaar al meer dan een miljard dollar opgeleverd wat neerkomt op ongeveer 845 miljoen euro. De winst loopt nog verder op aangezien er nog twee maanden te gaan zijn. De verkoopcijfers zijn gemeten op basis van zowel de iOS App Store en Google Play.

Pokmon GO10

Pokémon GO is speelbaar op iOS- en Android-apparaten.

BRON Sensor Tower

Over auteur Celine Man

Celine Man Sommige mensen spelen een game en kunnen deze weer rustig wegleggen. Celine kan dat echter niet. Nee nee, Celine denkt er over na, legt het even weg en schrijft er vervolgens een hele filosofische thesis over. Het is dan ook niet heel erg vreemd dat Celine filosofie studeert. De sky is echter de limit, want die filosofie gaat ze ooit toepassen op Artificial Intelligence en video game design. Celine is waar Skynet zijn oorsprong vindt.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?