PlayStation minis verkoop bereikt de miljoen

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Nog niet zo ontzettend lang geleden (oktober vorig jaar) kwam Sony met de PlayStation minis: kleine games voor een zacht prijsje die vaak de moeite waard waren. Vandaag zijn er nieuwe cijfertjes over de verkoop van de minis naar buiten gekomen en het blijkt dat de hebbedingetjes sinds de release van vorig jaar al meer dan een miljoen maal zijn gedownload.

Deze miljoen verkopen zijn verspreid over inmiddels 85 games, ontwikkeld door meer dan vijftig ontwikkelaars. Enkele voorbeelden van minis zijn Monopoly van Electronic Arts en Monsters (Probably) Stole My Princess van ontwikkelaar Mediatonic.

De vice president van 'publisher & developer relations' van Sony, weet wel waardoor het succes van de minis komt:

We zijn continue op zoek naar spannende, unieke content voor onze gebruikers en minis sluiten daar naadloos op aan. Ze bieden kleine, maar waardevolle entertainmentervaringen gemaakt door ontwikkelaars met zowel kleine als grote budgetten. We zijn er trots op dat we in minder dan een jaar tijd de magische grens van één miljoen downloads hebben overschreden en zullen er alles aan doen om elke entertainmentervaring te optimaliseren, elke keer weer!

Benieuwd welke minis er nu het meest gedownload zijn? Bekijk dan even onderstaand lijstje, wellicht zit er nog wat voor je tussen.

1. Age of Zombies
2. Monopoly
3. Fieldrunners
4. Zombie Tycoon
5. Bloons
6. Spot The Differences!
7. Pinball Fantasies
8. Mahjongg Artifacts: Chapter 2
9. Yetisports Pengu Throw
10. Breakquest

Lees meer