PlayStation Indies Initiative komt met negen nieuwe indiegames

Sony PlayStation heeft het PlayStation Indies Initiative in het leven geroepen. Hiermee lanceren gelijk negen indiegames op de PS4 en PS5.

Shuhei Yoshida, president van SCE Worldwide, kondigde gisteren via een blogbericht aan dat Sony PlayStation gestart is met het PlayStation Indies Initiative. Dit speciale programma moet ervoor zorgen dat indie-ontwikkelaars een betere kans krijgen om hun indiegames voor de PlayStation te ontwikkelen en te publiceren. Met de lancering van dit programma zijn gelijk negen indiegames aangekondigd die via dit programma naar de PlayStation 4 en PlayStation 5 komen. De eerste is Worms Rumble, die je het nu in real-time tegen elkaar laat opnemen. Daarnaast zijn de action-adventure game F.I.S.T: Forged in Shadow Torch, de avonturengame Maquette, de narrative adventure-game Where the Heart Is, de puzzelgame Creaks, de puzzelgame Heavenly Bodies, de 3D platformer Recompile, de puzzelgame Carto en de co-op avonturengame Haven aangekondigd.

Sony heeft het plan om nog meer indiegames aan het programma toe te voegen.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?