PlayStation aangeklaagd voor discriminatie

Geplaatst:

PlayStation is onlangs door vrouwelijke werknemers en oud-werknemers aangeklaagd voor discriminatie op basis van geslacht. Meerdere werknemers deden aangifte van seksisme.

Volgens een rapport van Axios hebben acht vrouwelijke werknemers van Amerikaanse PlayStation kantoren aangifte gedaan van seksisme en intimidatie op de werkvloer. De aanklachten liepen van 'denigrerende opmerkingen' tot 'ongewenste avances'. Daarnaast lieten de werknemers weten dat de ideeën van vrouwelijke medewerkers niet serieus worden genomen en dat ze zelden gepromoveerd worden, al verdienen ze dat wel. In april zal er een hoorzitting plaatsvinden voor het verzoek van Sony om de rechtszaak te laten vallen. De rechtszaak tegen PlayStation begon in november, naar aanleiding van een vermeend onrechtmatig ontslag van een IT Security Analist bij PlayStation. De aanklagers beschuldigen Sony's PlayStation ervan een werkomgeving te creëren waarin vrouwelijke werknemers worden gediscrimineerd," en naast discriminatie op grond van geslacht werden ook gevallen van "intimidatie en onrechtmatige beëindiging" in de vordering genoemd. Het verzoek van PlayStation om de rechtszaak te laten vallen is toch wel een tikkeltje tegenstrijdig, aangezien ze in november 2021 nog lieten weten de reactie van Blizzard op hun interne crisis af te keuren.

De hoorzitting voor het verzoek van Sony om de rechtszaak te laten vallen vindt plaats in april.

Bron: Axios

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord