PlayStation 5 meer dan tien miljoen keer verkocht

Geplaatst:

De PlayStation 5 is meer dan tien miljoen keer verkocht. De next-gen console heeft hiermee een nieuw record gekregen voor de snelst verkopende console.

De PlayStation 5 werd vorig jaar officieel onthuld tijdens het Future of Gaming evenement. Een aantal maanden later werd ook de prijs en releasedatum van de PlayStation 5 bekendgemaakt. De next-gen console maakte haar debuut op 12 november 2020, waarbij fans al klaarstonden om er één in handen te krijgen. Tot op heden mag je nog steeds van geluk spreken als je de PlayStation 5 hebt in huis. Toch kondigde Sony vandaag aan dat de PlayStation 5 meer dan tien miljoen keer is verkocht, waarbij het de snelst verkopende console is geworden in de geschiedenis van het bedrijf. Mocht het zo doorgaan met de verkoop, dan haalt zij ook de verkoop in van haar voorganger, de PlayStation 4. Naast deze prachtige mijlpaal deelde Sony nog een aantal andere mijlpalen met betrekking tot PlayStation Studio-games:

  • Marvel's Spider-Man: Miles Morales is meer dan 6,5 miljoen keer verkocht sinds haar release op 12 november 2020
  • MLB The Show 21 is de snelst verkochte titel in de franchisebranche met een verkoop van meer dan 2 miljoen stuks. De game heeft een bereik van meer dan vier miljoen spelers sinds haar release op 16 april 2021
  • Returnal is meer dan 560000 keer verkocht sinds haar release op 30 april 2021
  • Ratchet & Clank: Rift Apart is meer dan 1,1 miljoen keer verkocht sinds haar release op 11 juni 2021

onbekend

Heb jij al een PlayStation 5 in huis? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Sony Interactive Entertainment
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord