PlayStation 5 meer dan tien miljoen keer verkocht

De PlayStation 5 is meer dan tien miljoen keer verkocht. De next-gen console heeft hiermee een nieuw record gekregen voor de snelst verkopende console.

De PlayStation 5 werd vorig jaar officieel onthuld tijdens het Future of Gaming evenement. Een aantal maanden later werd ook de prijs en releasedatum van de PlayStation 5 bekendgemaakt. De next-gen console maakte haar debuut op 12 november 2020, waarbij fans al klaarstonden om er één in handen te krijgen. Tot op heden mag je nog steeds van geluk spreken als je de PlayStation 5 hebt in huis. Toch kondigde Sony vandaag aan dat de PlayStation 5 meer dan tien miljoen keer is verkocht, waarbij het de snelst verkopende console is geworden in de geschiedenis van het bedrijf. Mocht het zo doorgaan met de verkoop, dan haalt zij ook de verkoop in van haar voorganger, de PlayStation 4. Naast deze prachtige mijlpaal deelde Sony nog een aantal andere mijlpalen met betrekking tot PlayStation Studio-games:

  • Marvel's Spider-Man: Miles Morales is meer dan 6,5 miljoen keer verkocht sinds haar release op 12 november 2020
  • MLB The Show 21 is de snelst verkochte titel in de franchisebranche met een verkoop van meer dan 2 miljoen stuks. De game heeft een bereik van meer dan vier miljoen spelers sinds haar release op 16 april 2021
  • Returnal is meer dan 560000 keer verkocht sinds haar release op 30 april 2021
  • Ratchet & Clank: Rift Apart is meer dan 1,1 miljoen keer verkocht sinds haar release op 11 juni 2021

Marvels SpiderMan

Heb jij al een PlayStation 5 in huis? Laat het ons weten in de reacties!

BRON Sony Interactive Entertainment

Over auteur Celine Man

Celine Man Sommige mensen spelen een game en kunnen deze weer rustig wegleggen. Celine kan dat echter niet. Nee nee, Celine denkt er over na, legt het even weg en schrijft er vervolgens een hele filosofische thesis over. Het is dan ook niet heel erg vreemd dat Celine filosofie studeert. De sky is echter de limit, want die filosofie gaat ze ooit toepassen op Artificial Intelligence en video game design. Celine is waar Skynet zijn oorsprong vindt.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?