PlayStation 5 controller houdt je hartslag bij

Geplaatst:
Aangepast: 25 februari 2020 11:42

Er is onlangs weer een nieuw patent opgedoken voor de DualShock 5. Volgens dit patent houdt de PlayStation 5 controller je hartslag bij.

Volgens een nieuw patent dat is ingediend door Sony Interactive Entertainment krijgt de PlayStation 5 controller een zogenaamde biofeedback sensor. Deze speciale sensoren die in de handvatten van de controller zitten, zorgen ervoor dat de console kan meten hoe hoog je hartslag is en hoeveel je handen aan het zweten zijn. Volgens het patent kan de console deze informatie uitlezen en vervolgens de in-game ervaring van de speler op dat moment aanpassen. Wat voor in-game aanpassingen er gedaan kunnen worden, wordt in het patent niet concreet vermeld. Wellicht dat dit samenhangt met een eerder patent dat door Sony is aangevraagd. Eerder deze maand legde Sony een patent vast voor een in-game AI die spelers moet helpen wanneer ze in een game vastzitten.

De PlayStation 5 verschijnt eind dit jaar. Hopelijk leren we gauw meer over alle nieuwe features die de console krijgt.

Bron: United States Patent Application
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord