Playstation 5 controller DualSense onthuld

De officiële controller voor de PlayStation 5 is onthuld. De controller krijgt de naam DualSense.

De controller werd onthuld op de site van PlayStation. Het behoudt volgens Sony de positieve designpunten van de DualShock controller, maar innoveert op een aantal manieren. Zo heeft de controller nieuwe features zoals haptic feedback en adaptieve triggers. Deze moeten gaan zorgen voor een diepgaandere game-ervaring. Er is geen deel-knop meer aanwezig, maar die is vervangen door een "Create" functie. Meer details over deze knop volgen later dit jaar. De controller heeft ook een microfoonzender ingebouwd, waardoor je met iedereen kan chatten. Sony adviseert echter wel dat je voor lange sessies een headset in huis neemt. Verder zien we dat de controller niet meer één egale kleur is en dat het qua vorm toch net even wat anders is dan zijn voorgangers.

PS5 Dualsense

De PlayStation 5 verschijnt samen met de DualSense controller tijdens de feestdagen. Wat vinden we van het design? Laat het ons weten!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?