PlayStation 3 scoort het hoogst bij tieners

Geplaatst:
Aangepast: 19 mei 2018 11:52

Uit nieuw wereldwijd onderzoek is naar voren gekomen dat de PlayStation 3 onder tieners het meest populair is. Op een tweede plek staat de Wii en Xbox 360 is hekkensluiter op de derde plaats.

Het onderzoek werd gehouden via jeugdportal Habbo, waar zo'n 60.000 tieners tussen de 11 en 18 jaar zijn ondervraagd in 31 markten.

Binnen elke leeftijdscategorie, behalve die van 11-12 jaar, scoort de PlayStation 3 het hoogst. In de categorie 11-12 jaar is de Wii het populairst. Dit geldt ook voor alle vrouwelijke ondervraagden, die de Wii als favoriete console bestempelden.

69% procent van de tieners beoordeeld de PlayStation 3 als goed of fantastisch. De Wii volgt met 64% en de Xbox 360 met 58%.

Geografisch gezien is de Xbox 360 het meest populair in Noord- en Zuid-Amerika en minder in Azië en Europa.

Analisten verwachten dat deze doelgroep het komende jaar flink wat zal gaan uitgeven aan de consoles en games.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer