Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

PlayStation 3 heeft grootste marktaandeel gameverkoop

Het is een constante strijd om de meeste hard- en software te verkopen voor bedrijven in de game-industrie. De meeste winst wordt vaak uit software gehaald en precies die cijfers worden als een van de belangrijkste succesindicatoren gezien. Vandaag zijn er zulke getallen gepubliceerd door het onderzoeksbureau 'NDP Group'. Daaruit is gebleken dat de Sony PlayStation 3 van de totale gameverkoop van consoles in de maand maart een marktaandeel van maarliefst 41 procent had. De grootste concurrenten van de PlayStation 3 - de Xbox 360 en de Nintendo Wii - hadden respectievelijk dertig en 29 procent van de gamemarkt in handen.

Vorig jaar maart kwam het marktaandeel van de PlayStation 3 nog uit op 25 procent. Volgens experts is de toename van het marktaandeel te danken aan specifieke goedlopende PlayStation 3 games. God of War 3 en Uncharted 2 verschenen bijvoorbeeld onlangs nog. Daarnaast verschijnen er meer multiplatform spellen dan vorig jaar.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?