Pink Floyd flirt met Guitar Hero en Rock Band

Vaak wordt games als Guitar Hero en Rock Band verweten dat ze jongeren weghouden van echte muziekinstrumenten. Jonge gamers zouden niet meer de moeite nemen om echt gitaar te leren spelen of te leren drummen.

Ergens schuilt daar een kern van waarheid in, maar dan hadden ze die games maar niet zo verdomd tof moeten maken. Bovendien zijn het met name artietsen uit oudere generaties die hun klaagzang laten horen.

Gelukkig zijn er ook bands die openlijk hun waardering uitspreken voor populaire muziekgames. Zo heeft Pink Floyd te kennen gegeven absoluut interesse te hebben in een game rond de band.

De vraag blijft echter of men daadwerkelijk achter deze vorm van entertainment staat. Feit blijft namelijk dat andere 'oude' bands, waarvan de nummers al in eerdere delen van Guitar Hero en Rock Band verschenen, nadien een flinke stijging wat betreft het aantal verkochte CD's en DVD's zagen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?