Phil Spencer verkiest framerate boven resolutie

Geplaatst:
Aangepast: 28 januari 2020 23:37

Microsoft is momenteel hard bezig met het ontwikkelen van de opvolger van de Xbox One. Xbox-icoon Phil Spencer heeft in een interview aangegeven dat hij de framerate een stuk belangrijker vindt dan resolutie.

In de aanloop naar de nieuwe generatie consoles lijkt de resolutie een groot wapen om mee te schermen, maar Phil Spencer tilt daar niet zo zwaar aan. Hij vindt de resolutie van ondergeschikt belang en ziet liever dat de framerate hoger wordt dan het aantal pixels in het scherm. In een interview met Stevivor geeft de topman van Xbox aan dat hij een duidelijke voorkeur heeft. Ondanks zijn persoonlijk voorkeur betekent dat volgens Spencer niet dat Microsoft hierover eisen stelt bij de ontwikkelaars. Zij krijgen zelf de volledige vrijheid om er hun eigen invulling aan te geven. Volgens hem moet een game er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook fantastisch aanvoelen. Dat is iets wat in de huidige generatie consoles zeker nog ontbreekt, aldus Phil Spencer.

De Xbox Series X verschijnt eind dit jaar en dan komen we te weten of de console naast de beloofde 8K resolutie ook een hoge framerate heeft. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Bron: Stevivor
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord