Phil Spencer verkiest framerate boven resolutie

Microsoft is momenteel hard bezig met het ontwikkelen van de opvolger van de Xbox One. Xbox-icoon Phil Spencer heeft in een interview aangegeven dat hij de framerate een stuk belangrijker vindt dan resolutie.

In de aanloop naar de nieuwe generatie consoles lijkt de resolutie een groot wapen om mee te schermen, maar Phil Spencer tilt daar niet zo zwaar aan. Hij vindt de resolutie van ondergeschikt belang en ziet liever dat de framerate hoger wordt dan het aantal pixels in het scherm. In een interview met Stevivor geeft de topman van Xbox aan dat hij een duidelijke voorkeur heeft. Ondanks zijn persoonlijk voorkeur betekent dat volgens Spencer niet dat Microsoft hierover eisen stelt bij de ontwikkelaars. Zij krijgen zelf de volledige vrijheid om er hun eigen invulling aan te geven. Volgens hem moet een game er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook fantastisch aanvoelen. Dat is iets wat in de huidige generatie consoles zeker nog ontbreekt, aldus Phil Spencer.

Xbox Series X4

De Xbox Series X verschijnt eind dit jaar en dan komen we te weten of de console naast de beloofde 8K resolutie ook een hoge framerate heeft. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

BRON Stevivor

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?