Persconferentie Electronic Arts

Vanaf 16:30 kun je via dit artikel de complete persconferentie van Electronic Arts op de gamescom volgen, met behulp van live updates. Wil je niets missen van alle vette dingen die EA vanmiddag gaat tonen? Tune dan in op gameliner.nl, en je wordt van elk detail op de hoogte gehouden! En ook de komende dagen is Gameliner jouw station voor het beste, leukste, opvallendste en gaafste nieuws vanaf de gamescom in Keulen. Stay tuned!

17:41 Dat was de presentatie van EA, waarmee de gamescom officieel is losgebarsten. Vergeet niet dat ook de rest van de week Gameliner jouw bron is voor info over de beurs in Keulen. Mocht je zelf van plan zijn een kijkje te nemen op de gamescom, dan wensen we je veel plezier. Eén ding is zeker, het wordt spectaculair!

17:37 Er is veel werk vooraf gedaan (bijvoorbeeld het nemen van foto's op de echte banen), waardoor de circuits zeer realistisch zijn weergegeven. Zelfs de hotdog stand waar je voor je inwendige zelf kan zorgen zit in de game verwerkt. Is dat niet iets te veel van het goede? Of is het de bedoeling dat je tijdens de race even stopt voor een lekker broodje met worst? Je kunt ook zelf racen op de stand van EA op de gamescom zelf. De game komt uit op 17 september dit jaar.

17:35 Er wordt on-stage gereden op het circuit van Spa Francorchamps in België. Uiteraard gaat het live nooit goed, en is er meteen een crash. Op je scherm kun je alles van de race bijhouden, van je positie tot je snelheid en het parcours (niets nieuws dus).

17:34 De laatste game van de presentatie is de favoriet van de presentator. Het is de nieuwe racer Need for Speed: Shift. De game moet de 'True Driver Experience' gaan bieden, met behulp van realistische gameplay, de cockpit view, vette physics en toffe crashes.

17:28 De derde en laatste game van BioWare op deze presentatie is Star Wars: The Old Republic. De game wordt groter dan elke game die BioWare tot nu toe heeft gemaakt, het moet dan ook wereldwijd succes gaan hebben. De Duitse en Franse websites van de game staan vanaf nu online. De cinematic trailer die we al kenden wordt nog een keer getoond, maar nu in het Duits. Hmm, laten we het maar houden op originaliteit.

17:23 Mass Effect 2 is de volgende topper. De fans van de game kunnen de actie zelf beleven op de gamescom dit jaar, dus dat is alvast goed nieuws. Wederom zijn keuzes belangrijk, ze bepalen de gevolgen van jouw karakter. Je kunt zelfs je savegame van het eerste deel gebruiken in dit tweede deel, zodat je verder kunt spelen waar je was gebleven. Verder is een trailer de enige nieuwe info/content die we krijgen. We horen er de komende maanden meer over (zoals zovaak gezegd wordt, maar we moeten het er maar mee doen).

17:19 Er volgen drie nieuwe games van BioWare, gepresenteerd door Dr Ray Muzyka. De eerste is Dragon Age: Origins. Met de Origin stories bepaal je jouw weg in de game, en hoe je het verhaal beleeft. Daarnaast heeft elke keuze een gevolg in de game, dus weet wat je kiest als je een keuze krijgt opgelegd. Wie de collector's edition van de game koopt krijgt ook nog extra bonus content. Op de show is de game te zien op zowel de PC als op de console.

17:16 We gaan de hel in op 12 februari 2010. Nou ja, de game komt dan uit in Europa. We zien je in de hel!

17:15 De keuzes die je kunt maken worden getoond. Je kunt bijvoorbeeld je vijand bruut vermoorden, of je vijand sparen en hem de hel laten verlaten, op zoek naar een beter 'leven' in de hemel.

17:14 Dante's Inferno is de volgende van de show. De zesde cirkel van de hel wordt getoond (voor de eerste keer). Verder gaat het over de gameplay en de keuzes die bepalen wat er van je wordt.

17:13 Crytek is de volgende die aantreedt. De komende week krijgen we een verrassing die te maken heeft met Crysis 2. Spannend!

17:10 Een nieuwe feature is Double Team attack, waarmee je samen met je vrienden kunt rock... euh... moorden. De game is speelbaar op de show, en er komt een demo op 17 september voor zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3. De game zelf komt uit op 13 oktober. Schäfer sluit af met, hoe kan het ook anders, een nieuwe trailer.

17:08 Een ander wapen is The Deuce, de wagen waarin je rijdt. Je kunt simpelweg over mensen rijden, maar je auto ook uitbreiden door er wapens en andere toffe stuff op te zetten. Je kunt hem zelfs helemaal naar je eigen smaak tunen, als je dat zou willen.

17:05 Brütal Legend is vooral een actievolle game, waarin je jezelf een weg baant door een heavy metal world. De spelwereld is als een muziekalbum, waar je met je wapens de monsters verslaat die je in de weg lopen. Onder de wapens vinden we onder andere The Separator, die in combinatie met Clementine ontzettend vernietigend is. Het gaat dus ook om het maken van 'combos'.

17:04 Brütal Legend nu. Ondanks het gedoe van de afgelopen tijd komt de game gewoon uit, en Tim Schäfer komt ons meer over de game vertellen.

17:01 De laatste nieuwe mode is Destruction (de tweede versie eigenlijk). De game is te zien op de show de komende week, en de twee heren sluiten af met een nieuwe trailer van de game. Explosieve gameplay en geweldige actie staan ons te wachten.

16:59 Er komen drie nieuwe game types, waarvan de eerste Vehicle Warfare is. Ook krijgen we Squad Play, hierin moet je met een groepje de opgegeven doelen behalen. Met een team heb je natuurlijk meer te maken met tactiek.

16:57 Patrick Söderlund en Karl Magnus Troedsond komen met cijfertjes voor Battlefield 1943, maar het gaat natuurlijk om Bad Company 2. De game komt volgend jaar uit op 5 maart.

16:56 Het pakket komt uit in de week van 16 november, en men sluit af met de eerste trailer voor de game. Lekker op reis dus met je Sims, waarheen je maar wilt. Van de Egyptische woestijn tot Frankrijk en China.

16:54 Het nieuwe pakket is 'World Adventures', maar dat wisten we natuurlijk al. Uiteraard moet er wel over verteld worden, maar dat nemen we dan maar voor lief. We krijgen ook een video te zien over de 'recording sessions' voor dit pakket. Hilarisch!

16:53 Het is duidelijk dat de game erg populair is. Er zijn al miljoenen object gedownload vanaf de officiële site, en video's die mensen hebben gemaakt zijn al ontiegelijk veel bekijken op zowel de eigen site als YouTube.

16:51 julie Turner blijkt grappig te zijn door in het Duits te beginnen, maar gaat gelukkig in het Engels over. Pweh! Eens kijken wat ze heeft aan te kondigen. Een nieuw pakket?

16:51 Genoeg actief gedaan voor vandaag, op naar de volgende grote game. Tja, De Sims dus.

16:47 Kijk eens aan, er wordt live 'opgetreden' op het podium door Peter Moore, die zichzelf hier voor de enige keer in het jaar voor gek zet (hé, het zijn z'n eigen woorden). Helaas kan hij er niet heel veel van... En dat geklets kunnen ze ook achterwege laten, gaat het nou om de game of om een gezellig middagje koffieleuten.

16:45 Verder met EA Active. EA Sports Active: More Workouts is het nieuwe uitbreidingspakket dat in november uitkomt voor de Wii. Het bevat, zoals de naam al zegt, veel nieuwe oefeningen.

16:44 De demo van de game is behind-closed-doors te spelen op de beurs zelf. We kunnen dus ook zelf spelen met het beste voetbalspel op de markt, tof hoor.

16:43 Het 360 graden draaien is toch wel beschikbaar voor de PC en Wii dit jaar. Hebben we iets gemist?

16:42 Er zijn veel vernieuwingen, waarvan deze wel tof is. Je kunt nu instellen hoe je spelers lopen tijdens een vrije trap, zodat je nog meer tactiek in het spel kunt gooien. Voel jezelf de manager!

16:40 De training modus is weer terug in volle glorie. Je kunt weer oefenen met vrije trappen, corners, penalties en nog veel meer. Eindelijk...

16:39 Je kunt als individu worden gescout door een andere club. Mocht je dus gedroomd hebben van een carrière bij Barcelona, dan is dit je kans! Ook komt er een nieuwe versie van Live Season, zoals gezegd, maar daarover komt later pas meer info.

16:37 Rutter start z'n verhaal met de online functie van FIFA. Het is duidelijk dat de game weer volledig onder handen is genomen met allerlei kleine aanpassingen. Een grote aanpassing is dat je jouw gezicht kunt uploaden, zodat jijzelf in de game verschijnt als één van de spelers.

16:36 De producer, David Rutter komt op. Hij heeft een video voor ons in petto over de game, spannend!

16:34 We krijgen een nieuwe trailer te zien met de nieuwe elementen van FIFA 10. Onder andere het aanvallen en verdedigen is onder handen genomen, en ook het Adidas Live Season concept is uitgebreid. En uiteraard het lang verwachte 360 graden dribbelen.

16:33 FIFA 10 is volgens Intat één van de grootste game van EA, en uiteraard is Peter Moore van de partij om erover te praten.

16:32 Dr. Jens Intat, de General Manager van EA komt het podium op en houdt een introductiepraatje.

16:30 En we zijn begonnen! EA trapt af met, hoe kan het ook anders, een filmpje met een overzicht van de games die ze voor de komende tijd in de planning hebben staan. Van hardcore tot casual, iedereen komt de komende tijd flink aan z'n trekken, dat is duidelijk. Denk aan Brutal Legend en Tiger Woods.

16:25 De mensen zitten klaar, de redactie van Gameliner is er klaar voor, de gamescom is er klaar voor!

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?