Red Dead Redemption

  • Ontwikkelaar Rockstar San Diego
  • Eerste releasedatum 21 mei 2010
  • Platformen Xbox 360, PlayStation 3
  • Genre Actie, Open-World
  • Gameliner score

Pc-versie Red Dead Redemption was nooit aan de orde

Red Dead Redemption verscheen in 2010 voor de PlayStation 3 en Xbox 360, en was een groot succes. Er was lange tijd hoop dat de game ook naar de pc zou komen, maar de kans is zeer klein dat dit ooit nog gaat gebeuren. Volgens een oud werknemer van Rockstar heeft de ontwikkelaar zelfs nooit serieus overwogen om de game naar de pc over te zetten.

Kris Roberts werkte voor Rockstar als lead multiplayer designer voor Red Dead Redemption. Op zijn eigen Twitch-kanaal liet hij weten dat er nooit gesproken is over een pc-versie. Het verbaasde hem zelfs dat er een pc-versie van Grand Theft Auto V is verschenen. Red Dead Redemption is ontwikkeld op een Win32 pc, maar de studio heeft volgens Roberts altijd de intentie gehad om de game alleen voor de PlayStation 3 en Xbox 360 uit te brengen.

Lange tijd gingen er geruchten dat Red Dead Redemption ook voor pc zou verschijnen, maar het is altijd bij geruchten gebleven. Rockstar lijkt bezig te zijn met een nieuwe Red Dead-game en wie weet dat deze net als GTA V wel voor de pc zal verschijnen.

BRON Gamespot

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?