PC-versie Grand Theft Auto IV geaccepteerd door Australië

Geplaatst: 1 december 2008 15:41
Aangepast: 25 juli 2018 13:53

De afgelopen tijd wordt er in Australië wel erg kritisch gekeken naar videogames. Wat kan er wel en wat kan echt niet. Fallout 3 was één van de slachtoffers van dit streven naar acceptabele spellen. Het moest aangepast worden vanwege de drugs die de game bevatte en in bijzonder de namen die daarvoor gekozen waren. Deze moesten veranderd worden in fictievere drugs. Ook Rockstar heeft dankzij Australië een aantal tegenslagen gekend, maar de reeks van onplezierige hindernissen lijkt doorbroken. De pc-versie van Grand Theft Auto IV hoeft namelijk niet aangepast te worden.

Recentelijk is pas boven water gekomen dat er een aantal stukken uit de Australische versies van zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360 van GTA IV zijn gehaald. Dit omdat deze niet goedgekeurd waren door de controleur van entertainment producten -- het classificatie bestuur. De pc-versie van Grand Theft Auto IV heeft echter meer geluk. De Australische beoordelingsinstantie heeft laten weten dat er geen aanpassingen gedaan hoeven te worden. Het spel kan dus ongecensureerd op de markt komen, inclusief de stukken die uit de andere versies geknipt zijn.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Grand Theft Auto IV

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3

Releasedatum

19 april 2008

Ontwikkelaar

Rockstar North

Gameliner Awards

-

Lees meer