Anno 1800
  • ONTWIKKELAAR Blue Byte
  • EERSTE RELEASEDATUM 16 april 2019
  • PLATFORMEN Pc
  • GENRE Strategie
  • GAMELINER SCORE

Pc populairste platform voor Ubisoft dankzij Anno 1800

In het afgelopen kwartaal was de pc het populairste platform voor Ubisoft, zo meldt het bedrijf. De populariteitsstijging is met name te danken aan de RTS-game Anno 1800, de game die in april van dit jaar verscheen.

Ondanks de lagere opbrengsten van vorig jaar, heeft Ubisoft weinig te klagen. De fiscale cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar hebben positiever uitgepakt dan de ontwikkelaar en uitgever had verwacht. In het door Ubisoft gepubliceerde financiële rapport komt naar voren dat de cijfers worden geleid door Assassin's Creed Odyssey, Rainbow Six Siege en The Division 2. Een andere opmerkelijke constatering uit het rapport is dat de PlayStation 4 niet langer het populairste platform is voor de gameproducent. De console van Sony is ingehaald door de pc, dat het afgelopen kwartaal goed was voor 34 procent van de opbrengsten. De PlayStation 4 volgt met 31 procent en laat daarmee de Xbox One en Nintendo Switch ver achter zich. Ubisoft verklaart dat de stijging van de pc-verkopen het gevolg zijn van het succes van Anno 1800. Onze Alex heeft deze game eerder dit jaar gereviewt.

Anno 1800 3

In het financiële rapport staat ook vermeld dat de twee uitbreidingen voor Anno 1800, getiteld Botanica en Sunken Treasures, in de zomermaanden van juli tot en met september worden gelanceerd. De derde aangekondigde uitbreiding, The Passage, heeft nog geen releaseperiode.

BRON Ubisoft

Over auteur Delano Seliman

Delano SelimanOnze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan werkt ‘ie keihard aan zijn eigen bedrijf Stageup.nl. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?