Patrick Söderlund richt eigen studio op

Eerder dit jaar bracht Patrick Söderlund naar buiten dat hij zijn functie bij Electronic Arts en DICE neer zou leggen. Nu blijkt dat Söderlund de volgende stap in zijn carrière heeft gezet en voor zichzelf is begonnen.

Söderlund is een grote naam in de industrie en heeft een behoorlijke staat van dienst. In 2006 kwam hij aan het roer te staan bij DICE en twee jaar geleden klom hij binnen EA op de ladder naar de functie van vice president. Zijn vertrek kwam dan ook redelijk onverwachts en wat zijn volgende carrièrestap zou gaan worden was lange tijd onduidelijk. Nu heeft hij zijn eigen studio opgericht, die hij de naar Embark heeft gegeven. Deze studio zal zich vooral gaan richten op games waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën. Söderlund wil dat gamers een unieke ervaring beleven wanneer zij een Emark-game spelen.

Embark

Patrick Söderlund heeft de studio tot leven kunnen brengen dankzij de steun en het geld van het Koreaanse Nexon. Dit bedrijf heeft zich tevens verbonden als uitgever van Embark. Met een team van goede ontwikkelaars is in ieder geval de basis gelegd voor een mooie toekomst. Op de officiële website staat te lezen dat zij momenteel al bezig zijn met diverse projecten.

BRON Embark
TAGS

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?