Patrick Söderlund richt eigen studio op

Geplaatst:
Aangepast: 8 november 2018 21:01

Eerder dit jaar bracht Patrick Söderlund naar buiten dat hij zijn functie bij Electronic Arts en DICE neer zou leggen. Nu blijkt dat Söderlund de volgende stap in zijn carrière heeft gezet en voor zichzelf is begonnen.

Söderlund is een grote naam in de industrie en heeft een behoorlijke staat van dienst. In 2006 kwam hij aan het roer te staan bij DICE en twee jaar geleden klom hij binnen EA op de ladder naar de functie van vice president. Zijn vertrek kwam dan ook redelijk onverwachts en wat zijn volgende carrièrestap zou gaan worden was lange tijd onduidelijk. Nu heeft hij zijn eigen studio opgericht, die hij de naar Embark heeft gegeven. Deze studio zal zich vooral gaan richten op games waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën. Söderlund wil dat gamers een unieke ervaring beleven wanneer zij een Emark-game spelen.

onbekend

Patrick Söderlund heeft de studio tot leven kunnen brengen dankzij de steun en het geld van het Koreaanse Nexon. Dit bedrijf heeft zich tevens verbonden als uitgever van Embark. Met een team van goede ontwikkelaars is in ieder geval de basis gelegd voor een mooie toekomst. Op de officiële website staat te lezen dat zij momenteel al bezig zijn met diverse projecten.

Bron: Embark
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord