Patrick Söderlund gaat weg bij Electronic Arts

Geplaatst:
Aangepast: 2 februari 2024 22:30

Electronic Arts heeft in een persbericht bekendgemaakt dat Patrick Söderlund, Chief Design Officer, weg gaat bij de Amerikaanse uitgever. Het is nog onduidelijk wat Söderlund precies gaat doen en wie hem gaat opvolgen.

De Zweed heeft twintig jaar dienst gedaan bij EA. Hij is onder meer bekend geworden vanwege zijn bijdrage aan de Frostbite game-engine . De enige waar zo'n beetje alle grote games bij EA, zoals FIFA en Battlefield, gebruik van maken. Söderlund had grote invloed binnen het bedrijf, dus wat zijn vertrek gaat betekenen is vooralsnog niet bekend.

De grote baas van Electronic Arts, Andrew Wilson, is niets anders dan lovend over Söderlund en bedankt hem voor zijn inzet de afgelopen 20 jaar. In hetzelfde bericht laat Wilson weten dat er een herstructurering binnen het bedrijf gaat plaatsvinden. Zo worden verschillende afdelingen samengevoegd. De tijd gaat ons leren wat zijn vertrek voor een gevolgen gaan hebben voor het bedrijf.

Bron: Persbericht Electronic Arts
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord