Mafia III
  • ONTWIKKELAAR Hangar 13
  • EERSTE RELEASEDATUM 7 oktober 2016
  • PLATFORMEN Pc, PlayStation 4, Xbox One
  • GENRE Actie, Open-World
  • GAMELINER SCORE

Originele intro Mafia III blijkt geschrapt om controverse

  • Door Patrick Meurs
  • OP 13 juli 2018 OM 16:40

Ruim twee jaar na het verschijnen van Mafia III blijkt dat de game aanvankelijk een heel andere intro had, eentje waar game director Haden Blackman tot op heden nooit over heeft gepraat. Deze intro lichtte toe waarom protagonist Lincoln Clay naar Vietnam vertrok, maar volgens Blackman was het materiaal te controversieel om te gebruiken.

In een interview met Eurogamer legt de game director uit wat de originele intro te bieden had. Aanvankelijk was het de bedoeling om aan te tonen waarom Clay per se naar Vietnam wilde, namelijk omdat hij tijdens een hinderlaag van de maffia in zijn vluchtpoging een politieagent heeft doodgeschoten. Gezien dit voorval vrijwel nergens meer besproken wordt in de game, voelde het voor Blackman aan als onnodig en 'uitbuitend', waardoor het uiteindelijk geschrapt werd.

onbekend

Mochten er nu mensen zijn die zeggen "patch die intro er ff in want die wil ik twee jaar na dato nog wel zien", jammer man. De hele scène, inclusief alle bestanden die ermee gemoeid zijn, blijken geheel van Hangar 13's server te zijn verwijderd. "Als dit ooit naar buiten was gekomen zonder enige vorm van context, dan had het er verschrikkelijk uitgezien, want losstaand van de game was het nog schokkender geweest", aldus Blackman.

BRON Eurogamer

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?