Op PlayStation 2 het meest gespeeld in VS

De Amerikaanse marktonderzoeker Nielsen heeft geconstateerd dat in de Verenigde Staten in 2008 de PlayStation 2 het meest gebruikt werd. Dat de PlayStation 2 bovenaan staat is toch wel raar, aangezien volgens het onderzoek de Xbox 360 het populairst is onder de gamers.

Volgens de statistieken van het onderzoek heeft de PlayStation 2 31,7% van de gespeelde uren in handen. Op de Xbox 360 speelde men maar liefst 17,2% van de tijd en de Nintendo Wii was goed voor 13,4% van de speeltijd. Wat opvalt is dat de PlayStation 3 een erg laag percentage heeft, want op de oude Xbox wordt nog vaker gespeeld dan op de PlayStation 3. De Xbox was namelijk goed voor 9,7% en de PlayStation 3 voor 7,3%.

Nielsen heeft ook onderzocht welk spel het meest werd gespeeld in 2008. Hierdoor is duidelijk geworden dat World of Warcraft aan de top staat. Call of Duty 4 en Halo 1 volgen daarna.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?