Ook Ubisoft-medewerkers roepen bestuur op het matje

Naar aanleiding van de walkout die Blizzard-medewerkers hebben georganiseerd vanwege de seksuele intimidatie en machocultuur binnen het bedrijf, roepen nu ook Ubisoft-medewerkers het bestuur op het matje.

Een week gelden werd Blizzard aangeklaagd voor seksuele intimidatie. De reactie van het bedrijf op die aantijgingen was blijkbaar zo onbevredigend, dat Blizzard-medewerkers het management tot de orde riepen middels een open brief aan het bestuur. In deze brief eisten de medewerkers dat de beschuldigingen serieus werden genomen en er veranderingen werden doorgevoerd in het beleid. Nog geen dag later reageert Activision CEO Bobby Kotick op de rechtszaak en belooft hij in een brief aan de medewerkers dat er dingen gaan veranderen binnen het bedrijf. Gisteren organiseerden Blizzard-medewerkers een walkout in protest tegen de machocultuur en het falende beleid om hier iets tegen te doen. Naar aanleiding van deze walkout en het nieuws over de rechtszaak tegen Blizzard, zijn ook Ubisoft-medewerkers met een open brief naar buiten gekomen. In deze brief, gedeeld met nieuwssite Axios, tonen de medewerkers hun solidariteit tegenover hun concullega's bij Blizzard, maar roepen ze ook het management van Ubisoft zelf tot de orde. Ubisoft was een jaar geleden zelf nog verwikkeld in een soortgelijke situatie en volgens de brief is er sinds dat voorval weinig veranderd binnen het bedrijf. In de brief roepen Ubisoft medewerkers tevens op om samen een front te vormen tegen seksuele intimidatie binnen de gehele game-industrie. Volgens hen moet er een industrie-wijd beleid komen om hiermee om te gaan.

Het ziet er dus naar uit dat de rechtszaak tegen Blizzard flink wat teweeg heeft gebracht. Wellicht reageren er in de loop van de week nog meer gamestudio's.

BRON Axios

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?