Ook PUBG pakt lootboxes aan

Geplaatst:
Aangepast: 19 november 2019 13:10

Lootboxes in games zijn al een lange tijd een controversieel onderwerp waar veel ontwikkelaars zich mee bezig houden. Ook PUBG pakt nu lootboxes aan.

Lootboxes worden door sommige autoriteiten als een vorm van gokken gezien. Je moet er meestal met echt geld voor betalen om er een in handen te krijgen of te kunnen openen en vaak weet je van tevoren niet wat erin zit. De Amerikaanse Entertainment Software Association heeft inmiddels al bepaald dat Vanaf 2020 de winkans verplicht bij lootboxes vermeld moet worden. Inmiddels zijn een aantal grote games als Fortnite en Rocket League van lootboxes afgestapt. PlayerUnknown's Battlegrounds pakt nu ook lootboxes aan. De Crates die je in de game kunt aanschaffen met de in-game valuta Battle Points moesten voorheen namelijk geopend worden middels een speciale sleutel die je enkel met echt geld kon kopen. Vanaf volgende maand is zo'n dergelijke sleutel niet meer nodig om een Crate open te kunnen maken. Eenieder die nog oude Crates had, kan deze wel nog gewoon openen middels een sleutel die via de marktplaats te verkrijgen valt. Volgens ontwikkelaar PUBG Corp heeft de studio deze beslissing gemaakt naar aanleiding van feedback van spelers. De inhoud van de Crates was volgens hen niet interessant genoeg om deze tegen betaling te willen ontgrendelen.

Vanaf 18 december verdwijnen de Crates waarvoor je moet betalen om ze te ontgrendelen uit PUBG.

Bron: PUBG Corp
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot PlayerUnknown's Battlegrounds

Series

-

Uitgever

PUBG Corporation

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Xbox Series

Releasedatum

12 december 2017

Ontwikkelaar

PUBG Corporation

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord