Ook Nintendo geïnteresseerd in samenwerking met Microsoft

Afgelopen week kwam het verrassende nieuws naar buiten dat Sony en Microsoft een samenwerking zijn aangegaan. Nu lijkt ook Nintendo wel oren te hebben naar de diensten van Microsoft op het gebied van cloud-technologie.

Microsoft mag op het gebied van consoles deze generatie wellicht een beetje achterblijven op de concurrentie, maar als het aankomt op cloud-technologie hebben zij een stapje voor. En dat is Sony en Nintendo zeker niet ontgaan. Microsoft's Azure valt bij beide goed in de smaak en dat heeft er eerder al toe geleid dat Sony een samenwerking is aangegaan met Microsoft. Volgens tech-analist David Gibson is Nintendo ook meer dan geïnteresseerd in de dienst van Microsoft en wil het Azure inzetten om een eigen streaming service aan te kunnen bieden.

In hoeverre Microsoft al met Nintendo al aan tafel zit voor de onderhandelingen wordt uit de berichtgeving niet duidelijk, maar dat de Japanse gamegigant interesse heeft is wel zeker.

BRON Twitter

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?