Ook Microsoft doet goede zaken in kerstperiode

Waar we eerder vandaag al de cijfers van Sony van de feestperiode te zien kregen, zijn nu ook de cijfers van Microsoft bekend.

Zoals we weten wordt er tijdens de kerstperiode altijd gulzig op losgekocht, zeker door de gezinnen. Nintendo speelde daar natuurlijk heerlijk op in met de meer familiegerichte Wii en DS, die bijgestaan worden door een serie aan 'casual gamer'-games.

Hoewel Microsoft een aantal exclusieve toppers als Halo 3 en Mass Effect achter zich had, bleven de verkopen van de console de laatste tijd achter. Door de grote concurrentie was daarom een wonder nodig om het publiek toch nog storm te laten lopen voor de Xbox 360. Dat wonder werd gezocht in het Xbox 360 Arcadesysteem, dat nog een tijdje voor de kerstdagen gelanceerd werd, en met succes.

De verkopen van de console waren zeker niet onaardig. De afgelopen drie maanden vloog het systeem wereldwijd ruim 4,3 miljoen keer over de toonbanken. Hierdoor heeft Microsoft alle zijn verwachtingen overtroffen en kon de gigant de teller van het aantal verkochte Xbox 360-systemen bijstellen naar 17,7 miljoen exemplaren.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?