Ook hoofd HR verlaat Blizzard

Geplaatst:

Blizzard voelt nog steeds de nasleep van de rechtszaak die een paar weken geleden tegen het bedrijf is aangespannen. Ook het hoofd van de HR-afdeling stapt namelijk op.

Een tijdje terug werd Blizzard aangeklaagd voor seksuele intimidatie door de staat van Californië. Volgens vele (ex-)medewerkers heerst er een macho-cultuur binnen het bedrijf en maken meerdere mannelijke medewerkers zich schuldig aan het seksueel intimideren van hun vrouwelijke collega's. Het bestuur van de studio reageerde initieel vrij defensief op de aantijgingen. Volgens het bestuur waren de beschuldigingen niet waar en maken de medewerkers zich niet schuldig aan dergelijke praktijken. De werknemers van Activision Blizzard waren het niet eens met de reactie en riepen middels en openbare brief de top van Blizzard tot de orde. Zo zouden vele vrouwelijke medewerkers zich niet veilig voelen en de HR-afdeling klachten niet serieus nemen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Activision CEO Bobby Kotick met nieuwe maatregelen kwam om de werkomgeving zo veilig en inclusief mogelijk te maken. Omdat er veel moest veranderen binnen het bedrijf werd gisteren ook onthuld dat Blizzard-president J. Allen Brack opstapt. Hij wordt opgevolgd door twee nieuwere medewerkers die het roer compleet om gaan gooien binnen het bedrijf. J. Allen Brack is echter niet de enige topman die het bedrijf verlaat. Jesse Meschuk, Senior Vice President of HR, is namelijk ook opgestapt. Nieuwssite Axios heeft onderzoek gedaan naar de HR-afdeling binnen Blizzard en in hoeverre haar beleid heeft gefaald. In gesprekken met verschillende medewerkers en ex-medewerkers van de studio is naar boren gekomen dat de HR-afdeling niet alleen klachten over seksuele intimidatie niet serieus nam, maar de vermeende daders zelfs een hand boven het hoofd hielden. Daarnaast had de afdeling niet de juiste protocollen voorhanden om überhaupt op een goede manier met dit soort incidenten te kunnen omgaan.

Gaan er nu dan eindelijk dingen veranderen binnen Blizzard?

Bron: Axios
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord