Ontwikkelaar Stardew Valley gaat games in eigen beheer uitbrengen

Geplaatst:
Aangepast: 31 maart 2024 17:17

Eric Barone is de man achter ConcernedApe, een ontwikkelaar die vooral bekend is van Stardew Valley. De games werden tot op heden uitgegeven door Chucklefish, maar daar komt binnenkort verandering in.

Barone maakt dit in een blog op de website van Stardew Valley bekend. Ondanks dat hij zeer te spreken is over het verrichte werk van Chucklefish, wil hij de games in eigen beheer gaan uitbrengen. Toch zal Chucklefish niet direct helemaal uit beeld verdwijnen. Stardew Valley voor de Nintendo Switch en de mobiele versies blijven namelijk nog wel bij uitgever Chucklefish. Met deze mededeling bracht Barone gelijk ook naar buiten dat we binnenkort meer nieuws rondom Stardew Valley mogen verwachten.

Stardew Valley2

Toen ik aan dit avontuur begon was ik compleet nieuw in de industrie. Chucklefish heeft als uitgever veel betekend voor Stardew Valley en heeft mij enorm geholpen bij het vertalen, het distribueren en maken van ports voor de console. Zij hebben de officiële wiki gemaakt en hebben geholpen met het vernieuwen van de website. En uiteraard heeft Tom Coxon geweldig werk verricht door de multiplayer in Stardew Valley te integreren. Momenteel ben ik op een punt aangekomen waarbij het tijd is om mijn opgedane ervaring in de praktijk te brengen. I denk dat de meeste indie-ontwikkelaars tot doel hebben uiteindelijk hun eigen games uit te kunnen brengen en ik ben blij dat ik nu op een plek ben dat ik dat kan doen.

Barone gaf in zijn blog niet aan wanneer we nieuwe feiten over Stardew Valley kunnen verwachten, dat is dus nog even afwachten.

Bron: Stardew Valley
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Stardew Valley

Series

-

Uitgever

Chucklefish

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation Vita, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch

Releasedatum

26 februari 2016

Ontwikkelaar

Concerned Ape

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord