Ontwikkelaar Six Days in Fallujah doet de boeken toe

De ontwikkelaar Atomic Games, dat momenteel het project Six Days in Fallujah onderhoudt, sluit hoogstwaarschijnlijk in de nabije toekomst de deuren. Eerder al werden vele werknemers ontslagen en ook de creative director stapte op.

Reden hiervoor is het gevoelige onderwerp van het huidige project Six Days in Fallujah. Hierdoor vonden ze moeilijk een uitgever nadat de oorspronkelijke uitgever, Konami, het project had laten vallen. Volgens de ontwikkelaar is Atomic Games wel nog druk in de weer om Six Days in Fallujah te ontwikkelen, maar uit een anonieme bron vernemen we dat er van de 75 oorspronkelijke werknemers nog slechts 12 over zijn en daarvan 1/3 geen ontwikkelaar is.

Six Days in Fallujah handelt over de gruwelen die hebben plaatsgevonden in de gevechten binnen en rond de stad Fallujah. In november 2004 vochten de Amerikaanse soldaten om het behoud van de gelijknamige stad. Dit onderwerp ligt gevoelig, zeker ook omdat de oorlog nog steeds aan de gang is. Ook had de oorspronkelijke uitgever, Konami, ontelbaar veel klachten binnengekregen van veteranen en ouders van gesneuvelde soldaten, die vonden dat het ontwikkelen van een videogame over dit onderwerp smakeloos en onrespectvol is. Konami heeft het project een aantal weken geleden laten vallen, waardoor Atomic Games op zoek moest naar een nieuwe uitgever. Dit is dus tot op heden nog niet gelukt, waardoor het bedrijf in financiële moeilijkheden is gekomen. De toekomst van Six Days in Fallujah is dus weer maar eens onzeker.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?