Ontwikkelaar probeert Android op de Switch te krijgen

Geplaatst:

Een ontwikkelaar is bezig om de software van Android werkend te krijgen op de Nintendo Switch. De ontwikkelaar, onder de naam Billy Laws, heeft via de website Gitlab een map aangemaakt met bestanden om sommige onderdelen van Android op de Switch te krijgen.

Er waren rond de release van de Nintendo Switch al geruchten dat de console ging draaien op Android, maar dat bleek bij de release in 2017 niet zo te zijn. De geruchten over Android op de Switch ebden toen even weg, totdat de console de software van Linux ging ondersteunen in 2018. Hierdoor werd het mogelijk om de Switch te modden door de zogenaamde Fusée Gelée zwakheden van de console.

onbekend

Hoewel de eerste stappen zijn gezet is het nog niet zeker of Android ooit in zijn geheel op de Switch kan draaien.

Bron: XDA Developers

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord