Check al onze gamescom content hier!

Ontwikkelaar GRIN op de rand van faillissement

Het gaat slecht met de ontwikkelaar van onder meer Bionic Commando, Terminator: Salvation en Wanted: Weapons of Fate. De Zweedse ontwikkelaar heeft immers zijn twee studio's in Barcelona en Göteborg moeten sluiten en ook de hoofdstudio in Stockholm zal er binnenkort aan moeten geloven.

Verschillende bronnen verklaarden al tegen Gamasutra dat verschillende werknemers op straat zijn gezet en dat het bedrijf zich is aan het klaarmaken voor het faillissement, dat nagenoeg niet uit te sluiten valt.

Dit jaar zou nochtans hét jaar voor de ontwikkelaar moeten zijn, aangezien ze in het eerste en het tweede kwartaal van dit jaar drie games uitbrachten die het goed hadden kunnen doen, als de ontwikkelaar meer tijd had. Bionic Commando werd nochtans goed ontvangen bij de pers, maar de goede verkoopcijfers bleven uit. Wanted: Weapons of Fate en Terminator: Salvation werden dan weer hard neergesabeld door de gamepers. Eerder was GRIN al verantwoordelijk voor de PC-versie van Ghost Recon: Advanced Warfighter en de racegame Ballistics.

TAGS

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?