Ontwikkelaar Deadly Premonition 2 biedt excuses aan voor transfobische content

Geplaatst:

De ontwikkelaar van Deadly Premonition 2 biedt zijn excuses aan voor transfobische content in de game. Hij belooft de content te herschrijven.

Tijdens een Nintendo Direct in september vorig jaar werd onthuld dat Deadly Premonition 2 naar de Switch komt. Hierbij krijgt het origineel na tien jaar eindelijk een vervolg. Afgelopen week was de game uitgekomen en die kreeg op zijn zachtst gezegd geen warm onthaal. Een van de punten van kritiek, is de manier waarop een transgender personage in de game wordt behandeld. Volgens fans zitten er in de game meerdere transfobische dialogen en gedraagt de hoofdpersoon Francis, ondanks dat hij in de game neergezet wordt als een bondgenoot van de LGBTQ+-beweging, zich ook transfobisch. Ontwikkelaar SWERY biedt nu via Twitter zijn excuses aan voor de transfobische content in Deadly Premonition 2. Hij belooft een specifieke scène uit de game te herschrijven en alle content extra na te laten kijken door een speciaal en divers team.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise is momenteel te spelen op de Nintendo Switch.

Bron: SWERY
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise

Series

-

Uitgever

Rising Star Games

Reviewscore

Platforms

Pc, Nintendo Switch

Releasedatum

10 juli 2020

Ontwikkelaar

TOYBOX inc.

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord