Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise
  • ONTWIKKELAAR TOYBOX inc.
  • EERSTE RELEASEDATUM 10 juli 2020
  • PLATFORMEN Nintendo Switch
  • GENRE Horror, Survival
  • GAMELINER SCORE

Ontwikkelaar Deadly Premonition 2 biedt excuses aan voor transfobische content

De ontwikkelaar van Deadly Premonition 2 biedt zijn excuses aan voor transfobische content in de game. Hij belooft de content te herschrijven.

Tijdens een Nintendo Direct in september vorig jaar werd onthuld dat Deadly Premonition 2 naar de Switch komt. Hierbij krijgt het origineel na tien jaar eindelijk een vervolg. Afgelopen week was de game uitgekomen en die kreeg op zijn zachtst gezegd geen warm onthaal. Een van de punten van kritiek, is de manier waarop een transgender personage in de game wordt behandeld. Volgens fans zitten er in de game meerdere transfobische dialogen en gedraagt de hoofdpersoon Francis, ondanks dat hij in de game neergezet wordt als een bondgenoot van de LGBTQ+-beweging, zich ook transfobisch. Ontwikkelaar SWERY biedt nu via Twitter zijn excuses aan voor de transfobische content in Deadly Premonition 2. Hij belooft een specifieke scène uit de game te herschrijven en alle content extra na te laten kijken door een speciaal en divers team.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise is momenteel te spelen op de Nintendo Switch.

BRON SWERY

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?