NL Charts: GfK gamesverkoopcijfers week 51 van 2010

Het is weer zaterdag en dat betekend natuurlijk een nieuwe lijst van de Nederlandse Game Charts. Check de top tien hieronder:

1. Call of Duty: Black Ops (PlayStation 3)
Vorige week: 1
Aantal weken: 7
Ondanks dat er nog maar weinig van de game bekend is, gaan de geruchten rond dat de game speelt zich af tijdens de koude oorlog en bevat ook de momenten uit die periode, zoals de conflicten in Vietnam en de beroemde bestorming van de Iraanse ambassade uit 1980 in Londen.

2. Gran Turismo 5 (PlayStation 3)
Vorige week: 4
Aantal weken: 5
Gran Turismo 5 is de nieuwe telg uit de GT-reeks en is een racesimulator dat zich kenmerkt door de perfectie en realisme. De game kent meer dan 1000 auto's van de bekende merken, waarmee je over tal van bekende circuits kunt racen.

3. Donkey Kong Country Returns (Nintendo Wii)
Vorige week: 2
Aantal weken: 4
Donkey Kong Country keert terug in zijn oorspronkelijke vorm, ook weer vanaf de zijkant in 2D en zal het officiële vervolg zijn van Donkey Kong Country 3.

4. Call of Duty: Black Ops (Xbox 360)
Vorige week: 5
Aantal weken: 7
Ondanks dat er nog maar weinig van de game bekend is, gaan de geruchten rond dat de game speelt zich af tijdens de koude oorlog en bevat ook de momenten uit die periode, zoals de conflicten in Vietnam en de beroemde bestorming van de Iraanse ambassade uit 1980 in Londen.

5. Wii Party (Nintendo Wii)
Vorige week: 6
Aantal weken: 7
Speel dertien verschillende modi, met meer dan zeventig verschillende party(mini) games voor alle leeftijden. Gebruik je Mii-personage en neem het op tegen vier andere deelnemers tegelijk, of in tweetallen.

6. FIFA 11 (PlayStation 3)
Vorige week: 7
Aantal weken: 13
Het nieuwe voetbalseizoen is begonnen, de transfers zijn achter de rug. De game legt de nadruk om realisme. Op het gebied van voetbal als op het gebied van prestatie. Zo is er veel aandacht besteed aan de gezichten van spelers, die er weer beter uitzien dan het vorige deel.

7. Assassin's Creed: Brotherhood (PlayStation 3)
Vorige week: 8
Aantal weken: 5
Ezio vecht nog steeds tegen de Templars, maar dit keer niet in zijn eentje. Hij creëert een Brotherhood om hem te helpen. Je zult samen gaan werken met Da Vinci, Machiavelli en Caterina Sforza. Er zullen daarnaast ook meer gadgets beschikbaar zijn.

8. New Super Mario Bros. Wii (Nintendo Wii)
Vorige week: nieuw in charts
Aantal weken: 48
Het is alweer meer dan twintig jaar geleden dat Mario en Luigi naar de 2D stijl van toen terugkeren. Bevrijd prinses Peach uit de handen van koning der Koopa's Browser. Je kunt de game alleen beleven of samen met drie anderen. Achtergronden zijn prachtig ontworpen en ieder personage op het scherm wordt gepresenteerd in prachtige 3D-stijl.

9. Mario Kart Wii (Nintendo Wii)
Vorige week: opnieuw in charts
Aantal weken: 1
De volgende generatie Mario Kart baant zich een nieuwe weg naar de Wii! Nieuwe parkoersen, nieuwe coureurs (waaronder Mii-personages), nieuwe voertuigen en de mogelijkheid om met twaalf spelers te racen via de Nintendo Wi-Fi Connection staan garant voor de ultieme Mario race-ervaring!

10. Need for Speed: Hot Pursuit (PS3)
Vorige week: 9
Aantal weken: 2
Need for Speed: Hot Pursuit bevat twee careers, voor de straat-racer en de politie. Naast de singleplayer, die weer helemaal terug gaat naar zijn oude roots, zal de game ook een vernieuwde multiplayer modus krijgen. Er zullen verschillende leaderboards komen en de game zal een co-op modus bevatten.

Nintendo is met haar games weer volop aanwezig. Mario Kart was in september voor het laatst in de lijst aanwezig, maar is weer helemaal terug.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?