NL Charts: GfK gamesverkoopcijfers week 30 van 2010

Daar is hij dan eindelijk, de Nederlandse Charts van week 30.

1. StarCraft II: Wings of Liberty (PC Games)
Vorige week: nieuw
Aantal weken: 1
StarCraft II blijft het epische verhaal van de Protoss, Yerran en Zerg. Deze drie verschillende en krachtige rassen krijgen wederom ruzie met elkaar en gaan de strijd met elkaar aan in dit legendarische real-time strategy en is het vervolg op het origineel, StarCraft.

2. Super Mario Galaxy 2 (Nintendo Wii)
Vorige week: 1
Aantal weken: 8
In 2007 zette Super Mario Galaxy de wereld van de games op z'n kop, en dat kunstje gaat Mario herhalen in dit directe vervolg vol nieuwe levels en nieuwe power-ups. Dit keer krijgt Mario hulp van zijn dinosaurusvriendje Yoshi.

3. Red Dead Redemption (PlayStation 3)
Vorige week: 2
Aantal weken: 11
Red Dead Redemption speelt zich af in het wilde westen rond het begin van de 20e eeuw. Een tijd waarin de gevaarlijke, uitgestrekte gebieden steeds meer moeten toegeven aan de invloed van de regering en de groei van het industriële tijdperk.

4. Mario Kart (Nintendo Wii)

Vorige week: 7
Aantal weken: 4
De volgende generatie Mario Kart baant zich een nieuwe weg naar de Wii! Nieuwe parkoersen, nieuwe coureurs (waaronder Mii-personages), nieuwe voertuigen en de mogelijkheid om met twaalf spelers te racen via de Nintendo Wi-Fi Connection staan garant voor de ultieme Mario race-ervaring!

5. New Super Mario Bros. Wii (Nintendo Wii)
Vorige week: 5
Aantal weken: 35
Het is alweer meer dan twintig jaar geleden dat Mario en Luigi naar de 2D stijl van toen terugkeren. Bevrijd prinses Peach uit de handen van koning der Koopa's Browser. Je kunt de game alleen beleven of samen met drie anderen. Achtergronden zijn prachtig ontworpen en ieder personage op het scherm wordt gepresenteerd in prachtige 3D-stijl.

6. Red Dead Redemption (Xbox 360)
Vorige week: 3
Aantal weken: 11
Red Dead Redemption speelt zich af in het wilde westen rond het begin van de 20e eeuw. Een tijd waarin de gevaarlijke, uitgestrekte gebieden steeds meer moeten toegeven aan de invloed van de regering en de groei van het industriële tijdperk.

7. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3)
Vorige week: 4
Aantal weken: 17
Modern Warfare 2 is het vervolg op gelijknamige game, Call of Duty Modern Warfare. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel ophielt, Captain 'Soap' MacTavish keert terug, maar dan als niet speelbare karakter. De levels zijn geavanceerde dan voorheen en bovendien spelen de meeste missies boven in de besneeuwde bergtoppen.

8. Pokémon SoulSilver (Nintendo DS)
Vorige week: 6
Aantal weken: 7
Pokémon SoulSilver is de remake op de zilveren game die tien jaar geleden in Amerika uit zijn gekomen. Je kunt dus opnieuw genieten van oude bekenden als Cyndaquil en Lugia. Een leuk extraatje bij je aankoop is de zogenaamde Pokéwalker, waarmee je bijvoorbeeld je Pokémon ervaringspunten toe kunt kennen terwijl je zelf loopt.

9. Pokémon HeartGold (Nintendo DS)
Vorige week: 8
Aantal weken: 6
Pokémon HeartGold is de remake op de game die tien jaar geleden in Amerika uit is gekomen. Je kunt dus opnieuw genieten van oude bekenden als Cyndaquil en Lugia. Een leuk extraatje bij je aankoop is de zogenaamde Pokéwalker, handig voor ervaringspunten!

10. PokePark: Pikachu's Adventure (Nintendo Wii)
Vorige week: nieuw
Aantal weken: 1
Met Poképark komt Nintendo Japan met een gloednieuwe Pokémon game voor de Nintendo Wii. In deze nieuwe Pokémon game speel je met Pikachu in een geheel nieuwe 3D omgeving en zul je allerlei andere Pokémon vriendjes tegenkomen.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?