Nintendo's reactie op motion control

Eerder dit jaar hebben zowel Sony als Microsoft hun plannen voor motion controllers vrijgegeven. De PS3 krijgt een motion sensor in zijn controller en de Xbox 360 krijgt project Natal. Nu, dit is natuurlijk rechtstreekse concurrentie met de motion controllers van de Wii. Toch is Nintendo er niet echt bezorgd in.

Reggie Fils-Aime, voorzitter van Nintendo of America, maakte de volgende opmerking tijdens een interview. Daarin werd gevraagd wat hij dacht van Project Natal en de motion controller voor de PS3.

Weet je, het is interessant, slechts twee en een half á drie jaar geleden waren we aan het praten over motion controllers. Dit (PS3 en Xbox 360) waren dezelfde concurrenten die toen zeiden dat het slechts een speeltje was. Dus, nu vinden we het best wel interessant dat ze geloven dat het de nieuwe manier is om games te spelen. In termen van wat ze aan het proberen te doen zijn, zullen we wel zien. We zullen zien wat de software is en we zullen zien wat de daadwerkelijke uitvoering is en tegen welke prijs. Wat wij vandaag brengen is een fantastische 1:1 motion controller met behulp van de Wii Motion Plus. We brachten dit tot leven met Wii Sports Resort. Vanuit ons standpunt zullen we ons best doen om de lat hoog te blijven leggen en de concurrentie laten volgen naar bestwil.

Project Natal en de nieuwe controller voor de PS3 komen volgend jaar uit. We zijn benieuwd hoe dit effect zal hebben op de verkoopcijfers van de Wii. De toekomst zal antwoord bieden

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?