Nintendo zorgt voor tekorten in VS

Sinds de komst van de Wii is er een grotere vraag dan aanbod. Wil je een Wii dan is een wachttijd bijna vanzelfsprekend. Je zou dan ook aannemen dat Nintendo hiervan heeft geleerd maar niets is minder waar.

Zo is vorige maand WiiFit uitgebracht en mocht je een inwoner zijn van Amerika of Engeland dan mag je ook voor WiiFit op de wachtlijst. In die landen is het spel niet aan te slepen. Op zich niet bijzonder maar wel wanneer je de cijfers er naast legt. Zo zijn er 2.000.000 exemplaren van WiiFit naar Europa verscheept tegenover de slechts 500.000 naar Amerika.

Reden hiervoor zou de zwakke dollar zijn. Aangezien de euro sterker is levert dit meer geld op (lees: meer winst) en heeft het voor Nintendo de voorkeur. Nintendo zou bewust de voorraad als eerste naar Europa verschepen, de Amerikanen kunnen de producten over enkele weken/maanden ook nog steeds kopen. Dat is goed nieuws voor ons Europeanen maar treurig voor de gemiddelde Amerikaan.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?