Nintendo ziet nieuwe motion play als compliment

De persconferenties van Microsoft en Sony op de E3 van dit jaar stonden natuurlijk min of meer in het teken van de motion play. Beide uitgevers presenteerden tijdens hun show een nieuwe manier van gamen, die gebruik gaat maken van motion controllers, zoals we die al kennen van de Nintendo Wii.

Shigeru Miyamoto van Nintendo had een verrassende reactie op beide presentaties. Hij was niet teleurgesteld dat de twee giganten de gameplay van de Wii klakkeloos overnamen, hij zag het juist als een compliment voor zijn eigen console.

The fact that both of those companies are looking at getting the gamer off the couch, taking advantage of motion control, and getting them to control the game by moving their body shows that they have looked at what we have done with the Wii. And now they are moving in the same direction. To that end we are very flattered.

Bang voor concurrentie op het gebied van motion controllers was Miyamoto totaal niet. Van wat hij had gezien op de shows, kon hij concluderen dat beide projecten nog in een vroeg ontwikkelingsstadium zitten. Hij is er van overtuigd dat de Motion Plus controller van de Nintendo Wii op dit moment verreweg het beste apparaat is.

What we're really focused on at this point is taking the experience we gained over the past five years and applying that in a way that creates extremely deep game play experiences that takes advantage of motion control. Based on the announcements we've seen, they are still in the initial stages and are trying to create experiences that at this point don't seem like they have the type of depth that we're able to provide with Wii Motion Plus.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?