Nintendo ziet niet groen

In een recente studie van milieubeweging Greenpeace, komt de Nintendo Wii er helemaal niet goed uit als het neerkomt op 'groenheid'. Hij wordt wel nauw gevolgd door Microsoft en Sony.

In deze studie is elk technologisch bedrijf (dus ook bedrijven die TV's, gsm's en computers maken), geëvalueerd op drie criteria: vermindering van het klimaateffect, verantwoordelijk recycleren en het verwijderen van giftige stoffen uit de producten. De resultaten zijn niet gebaseerd op effectieve acties, maar op wat de bedrijven zelf beloofden om te doen.

In het onderstaande lijstje kan je zelf kijken welke bedrijven goed bezig zijn op ecologisch vlak. Een hogere score betekent een betere ecologische ingesteldheid.

# 1. Nokia - 7.5
# 2. Samsung - 6.9
# 3. Sony Ericsson - 6.5
# 4. Philips - 5.9
# 5. Toshiba - 5.7
# 6. Motorola - 5.3
# 7. Sharp - 5.1
# 8. Sony - 5.1
# 9. Apple - 4.9
# 10. Panasonic - 4.9
# 11. LG Electronics - 4.7
# 12. Dell - 4.7
# 13. Acer - 4.7
# 14. HP - 4.5
# 15. Microsoft - 2.7
# 16. Fujitsu - 2.7
# 17. Lenovo - 2.5
# 18. Nintendo - 1.4

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?