Nintendo zet verkooprecords neer

Nintendo heeft het afgelopen jaar goede zaken gedaan. De gigant liet weten dat in 2008 de enorme vraag naar zowel de Nintendo DS als naar de Nintendo Wii voor recordverkopen heeft gezorgd in Europa.

Nintendo's handheld werd in 2008 maar liefst 11,2 miljoen keer verkocht. Daardoor komt de teller van verkochte DS'en in Europa op 31 miljoen te staan. Volgens Nintendo werden er in Europa nog nooit in één jaar tijd zo veel exemplaren van een spelcomputer verkocht.

Ook de Wii's vlogen als warme broodjes over de toonbank. In 2008 alleen al werden er 8,3 miljoen Wii's verkocht in Europa. Dat is 58% meer dan er in 2007 werden verkocht Het aantal verkochte Wii's in Europa komt hiermee in totaal op 14,2 miljoen te staan.

Laurent Fischer, Nintendo's Europese Managing Director, Marketing & PR:

De verkooptrend voor Wii en Nintendo DS gedurende 2008, voor zowel hardware als software, toont dat steeds meer Europeanen videogames zien als een onderdeel van hun dagelijks leven. Dit bewijst dat Nintendo's wens om de hoeveelheid spelers uit te breiden potentie heeft in Europa.
Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?