Gameliner 15 jaar vijftien-daagse

Nintendo wordt aangeklaagd voor Joy-Con drifting probleem

Heb jij er bij je Nintendo Switch ook weleens last van dat de sticks van je Joy-Cons bewegen zonder dat je ze aanraakt? Een groot deel van de Switch-gebruikers wel, want Nintendo wordt nu aangeklaagd voor dit Joy-Con drifting probleem.

Joy-Con drifting is een hardwarematig probleem waarbij de sticks van de Joy-Cons uit zichzelf bewegen, terwijl de gebruiker deze niet aanraakt. Dit leidt natuurlijk tot veel frustraties tijdens het spelen. Nintendo wordt nu voor dit probleem aangeklaagd, daar toch veel spelers dit probleem schijnen te ervaren. Een advocatenbureau uit Amerika is een collectieve zaak begonnen tegen Nintendo. In deze aanklacht geeft het bureau aan dat dit probleem wordt ervaren door vele Switch-bezitters. Daarnaast is Nintendo volgens hen gewoon op de hoogte van dit probleem, maar weigert de Japanse consolegigant het probleem aan te pakken of gedupeerden kosteloos van goedwerkende Joy-Cons te voorzien.

Switch JoyCons

Nintendo heeft nog niet gereageerd op de aanklacht. Of het tot een rechtszaak komt en wat daar de gevolgen van zijn, is momenteel nog niet bekend.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

TAGS

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?