Nintendo wint rechtszaak tegen real life Mario Kart

Geplaatst:
Aangepast: 28 december 2020 21:22

Nintendo laat op hun website weten dat het de rechtszaak dat het heeft aangespannen tegen MariCar, heeft gewonnen. Het bedrijf dat real life Mario Kart in Japan organiseert moet nu met een flink bedrag over de balk komen.

Onze vrienden van Nintendo staan erom bekend zeer zorgvuldig om te gaan met hun auteursrechten. Iets dat ze bij MariCar in Japan voor lief hebben genomen. Je kon daar namelijk karten in kledij van de officiële Mario Kart-personages. Voor MariCar was het dus slechts een kwestie van tijd voor het een officiële brief van Nintendo's advocaten op de mat kon verwachten. Het hooggerechtshof in Japan heeft uitspraak gedaan en Nintendo in het gelijk gesteld. Dit betekent voor MariCar dat ze flink in de buidel moeten tasten om de 'geleden schade' tegemoet te komen. Naar verluid gaat het om zo'n vijf miljoen Yen, dat gelijkt staat aan een kleine 40.000 euro. Daarnaast moet het populaire kartbedrijf aanpassingen gaan doen om verdere problemen in de toekomst te voorkomen. Beelden zoals in onderstaande video zullen in de toekomst dus niet snel meer verschijnen.

Wat betreft Mario Kart moet je het dus echt houden bij Mario Kart Live: Home Circuit of één van de andere games uit de serie.

Bron: Nintendo
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord