Nintendo Wii succesvol dankzij topgames

Geplaatst:
Aangepast: 19 mei 2018 18:18

Games maken de consoles net zoals het pak de man maakt, niet zo gek natuurlijk. Voor de Nintendo Wii lijkt dit principe nog meer te gelden dan bij de andere huidige generatie spelcomputers. Na een onderzoek van de NPD Group, een internationaal onderzoeksbureau, is gebleken dat 44 procent van de verkopen aan de top tien softwareproducten toegeschreven kan worden.

In 2008 zijn er voor de Nintendo Wii in totaal 432 games op de markt gekomen en zoals eerder gezegd zorgde de top tien voor 44 procent van de totale verkopen. Dit impliceert dus dat de overige 422 spellen om de resterende 56 procent streden. Bij de Xbox 360, PlayStation 2 en PlayStation 3 omvatten de tien best verkochte spellen maar ongeveer 31 procent van de verkopen.

Voorbeelden van goed verkopende games zijn Wii Play, Mario Kart Wii, Wii Fit en Super Smash Bros. Brawl. Allen zijn door Nintendo uitgegeven voor de Wii en tevens de vier best verkochte games over alle platformen van 2008. Samen waren de spellen verantwoordelijk voor bijna negentien miljoen verkopen over heel 2008.

Waarom de tien best verkochte spellen bij de Nintendo Wii een veel groter deel van de verkopen uitmaken dan bij andere consoles kon het onderzoeksbureau niet vertellen. Wellicht is het te wijten aan de kleine hoeveelheid bekende games die voor het platform verschijnen, of omdat sommige van deze spellen gebundeld kwamen met de console zelf.

Lees meer