Nintendo Wii bijna vijftig miljoen keer verscheept

Het succesverhaal van Nintendo blijft voortduren. Eerder deze maand werd al duidelijk dat de Nintendo DS nu al bijna honderd miljoen keer verkocht is en nu lijkt de de Wii ook een mijlpaal te naderen. Het zou eind deze maand de snelst verscheepte console ooit worden volgens verschillende bronnen.

Volgens veel analisten zal de Wii eind deze maand al meer dan vijftig miljoen keer aan bedrijven geleverd zijn. Alhoewel de Japanse onderneming niks bevestigd heeft is het toch duidelijk dat de mijlpaal in zicht is. Eind 2008 werd al duidelijk in de kwartaalcijfers dat de Wii 45 miljoen keer verscheept was. Daarnaast maakte de hardwarefabrikant AMD bekend dat zij begin dit jaar vijftig miljoen keer de videokaart voor de Wii hebben geleverd.

Als de Nintendo Wii daadwerkelijk dit haalt eind deze maand, dan is het de snelst verscheepte console ooit. Eerder was dit de PlayStation 2, die in 36 maanden vijftig miljoen keer verscheept was. De Wii zou dit eind deze maand al in 28 maanden halen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?