Nintendo werkt aan een nieuwe console

Geplaatst:
Aangepast: 20 juni 2018 16:48

Tijdens de BAFTA Awards afgelopen donderdagavond heeft Shinya Takahashi, onderbaas bij Nintendo, aan de BBC laten weten dat ze alweer druk bezig zijn met het bouwen van een nieuwe console. Het antwoord kwam op de vraag of hij verrast is door het enorme succes van de Nintendo Switch.

Mr. Takahashi is verantwoordelijk voor Nintendo's Entertainment Planning & Development en werkt al bij de Japanse consolegigant sinds 1989. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het maken van de games voor de huidige console/handhelds en de nieuwe generatie. Het is onduidelijk of Nintendo binnenkort alweer verschijnt met een opvolger voor de Nintendo Switch, of dat we nog wel een tijdje vooruit kunnen met de Nintendo Switch.

Bron: BBC

Nintendo was op de BAFTA Awards aanwezig omdat ze in de prijzen vielen in de categorieën: Game Design en Family voor de game Super Mario Odyssey. The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft gewonnen in de categorie Game Innovation. Hij laat weten dat Nintendo gamers graag proberen te verrassen en ze altijd op zoek zijn naar nieuwe console hardware.

Bron: BBC
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer