Nintendo trekt stekker uit Dr. Mario World

Geplaatst: 28 juli 2021 12:07

Dr. Mario World, de mobiele game gebaseerd op Dr. Mario, houdt eind dit jaar op met bestaan. Nintendo trekt de stekker uit de service.

Zo'n twee jaar geleden verscheen Dr. Mario World voor smartphones. Deze mobiele variant van de Super Mario puzzelgame stak de oude formule in een nieuw jasje. Zo vielen de pillen niet van bovenaan je scherm naar beneden, maar moet je ze vanaf de onderkant van je scherm juist naar boven vegen. Daarnaast was Mario niet de enige dokter die de strijd aanging met virussen. Ook ondersteunt Dr. Mario World multiplayer, zodat je samen met je vrienden doktertje kunt spelen. Helaas heeft Nintendo onlangs bekendgemaakt de stekker uit de game te trekken. In een statement geeft ze aan dat Dr. Mario World vanaf november niet meer speelbaar is. Het is vanaf vandaag al niet meer mogelijk om de in-game valuta Diamonds aan te schaffen. Nintendo geeft aan dat er na het beëindigen van de service wel een website online komt, genaamd Dr. Mario World Memories, waar spelers hun spelhistorie kunnen bekijken.

Dr. Mario World is vanaf 1 november niet meer te spelen.

Bron: Nintendo
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dr. Mario World

Series

Mario

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

-

Platforms

Mobile

Releasedatum

10 juli 2019

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord