Nintendo Switch krijgt concurrentie van Huawei

Geplaatst:
Aangepast: 17 maart 2024 13:46

Nintendo timmert met de unieke Nintendo Switch aardig aan de weg, maar moet binnenkort concurrentie dulden van telefoongigant Huawei. De Chinese grootmacht heeft tijdens hun evenement in Londen allerlei details uit de doeken gedaan over hun nieuwste telefoon, de Huawei Mate.

Huawei brengt een grote versie van de telefoon uit onder de naam Huawei Mate X 20. Deze extra grote telefoon is speciaal gemaakt om op te gamen en heeft om die reden een 7,2 inch met 1080p OLED beeldscherm. De Nintendo Switch beschikt over een 6,7 inch beeldscherm met 720p resolutie. Dankzij de Kirin 980 processor krijgt de Mate 20 X extra ruimte voor een 5000 mAh batterij waarmee de batterijduur van de telefoon twee keer zo lang mee gaat als die van de Switch.

Huawei Mate X 202

Om het gamen makkelijker te maken komt er ook een controller voor de Huawei Mate X 20 die te vergelijken is met Nintendo's Joy-con. Echter kan op de Huawei telefoon slechts één worden bevestigd waardoor je met je linkerhand de controller bedient terwijl je met je rechterhand op de touchscreen speelt. Huawei lijkt dus erg zijn best te hebben gedaan op hun nieuwste telefoon en heeft in veel opzichten gekeken naar Nintendo's Switch, ook wat er beter kan. Toch heeft het Japanse bedrijf een troef in handen waar Huawei niet aan kan tippen; Mario.

Of en wanneer we de Huawei Mate X 20 op de Nederlandse markt kunnen verwachten en wat de prijs gaat worden is nog niet bekend.

Bron: Finder
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord