Nintendo stelt winstverwachting bij

Nog steeds hele goede financiële tijden voor de Japanse consolegigant Nintendo, want deze heeft de winstverwachting verhoogd naar €2.5 miljard. Dit is 59% hoger dan de winst van het afgelopen financiële jaar. De wereldwijde vraag naar de Nintendo DS en Nintendo Wii drukken de cijfers nog steeds omhoog.

Bij Nintendo ging men ervan uit dat de DS dit financiële jaar ongeveer 28 miljoen keer zou worden verkocht. Maar dit is nu met 9% verhoogd, waardoor de totale verkoop uitkomt op ruim 30,5 miljoen exemplaren.

Ook de Nintendo Wii verkoopt nog steeds als zoete broodjes. Werden er in het vorig financieel jaar ruim 18 miljoen exemplaren verkocht, voor dit financiële jaar verwacht Nintendo er 26 miljoen weg te doen.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?