Wii Fit

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 25 april 2008
  • Platformen Nintendo Wii
  • Gameliner score -

Nintendo maakt excuses

Nintendo heeft een regen van klachten over zich heen gekregen; de Wii-Fit is soms iets te eerlijk in het oordeel over het gewicht van de speler. Of beter gezegd, de BMI van de speler.

De BMI of Body Mass Index is een meting die een duidelijker beeld zal geven van je fitheid. Er schuilt hierin echter één nadeel; de BMI is gebaseerd op volwassenen. Kinderen zullen hierdoor een niet correct beeld krijgen en dus een verkeerde beoordeling.

"BMI is far from perfect but with children it simply should not be used. A child's BMI can change every month and it is perfectly possible for a child to be stocky, yet still very fit."

Nintendo heeft inmiddels haar excuses hiervoor aangeboden en geeft toe dat BMI een goed systeem is, maar helaas niet geschikt is voor kinderen aangezien dit incorrecte informatie geeft. Mocht je je echter schamen voor je Wii Fit oordeel dan kun je deze verbergen in het spel. Ook als volwassene...

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?