Nintendo maakt eerste kwartaal fors verlies

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Naast Capcom heeft ook Nintendo haar cijfers bekendgemaakt over het eerste kwartaal van hun financiële jaar.

Nintendo geeft aan een vlies gedraaid te hebben van 25,2 miljard yen in het eerste kwartaal. In precies dezelfde periode vorig jaar maakt Nintendo nog 42,4 miljard yen winst.

Nintendo geeft aan dat het verlies voornamelijk komt doordat de Nintendo DS in prijs is verlaagd en de sterke yen. De inkomsten uit andere landen maakte dat 86,5 procent van de totale omzet. De inkomsten vielen zo zwaar tegen, dat Nintendo het niet wist te dekken en er 25,5 miljard yen verloren is gegaan.

Nintendo heeft daarnaast ook nog eens minder verkopen gehad, waardoor de totalen van de verkopen daalde van 253,5 miljard yen naar 188,6 miljard yen. Ook daalde de totale inkomsten ook van 40,4 miljard yen naar 23,3 miljard yen.

Nintendo liet daarnaast ook nog even weten hoe vaak bepaalde producten zijn verkocht. Zo is Super Mario Galaxy 2 4,09 miljoen keer verkocht, de Wii 3,04 miljoen keer en zijn er 28,17 miljoen Wii-games verkocht. De Nintendo DS is maar liefst 3,15 miljoen keer over de toonbank gegaan en 22,42 miljoen games voor deze handheld.

Nintendo verwacht dat ze het met de derde kwartaal weer beter zullen doen en met zo'n dertig miljard yen winst eindigen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer