Nintendo komt met winstwaarschuwing

Nintendo heeft vandaag een winstwaarschuwing naar buiten gebracht. Door de zwakkere Euro, de zwakkere Dollar, maar een sterke Yen verwacht de Japanse ontwikkelaar een derde minder winst te maken dan in eerste instantie. Nintendo verwacht een netto-inkomen van 2 miljard Dollar in plaats van 3 miljard.

Naast de winstwaarschuwing bracht Nintendo ook de verkoopcijfers naar buiten van de DS en de Wii. De DS is in totaal 96,22 miljoen keer verkocht en daarbij zijn er ook 533,35 miljoen games over de toonbank gegaan. Elke handheld bezitter heeft dus gemiddelde 5,5 games.

Van de Wii zijn er nu 44,96 miljoen exemplaren van verkocht met daarbij 312,22 miljoen games. Elke Wii bezitter heeft dus gemiddeld 7 games.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?