Nintendo komt met prima jaarcijfers

Nintendo heeft in het fiscale jaar 2009 een nettowinst gemaakt van € 2,2 miljard. De totale omzet bedroeg € 13,9 miljard. De Nintendo DS en Wii verkochten afgelopen jaar weer enorm: 31 miljoen verkochte exemplaren voor de DS en 26 miljoen verkochte exemplaren voor de Wii.

Naast de consoles verkochten de games ook prima, waarbij titels als Kart Wii, Animal Crossing en Wii Fit respectievelijk 15,4, 3,4 en 16,7 miljoen keer over de toonbank vlogen.

Voor het aankomende fiscale jaar is Nintendo wat voorzichtiger in verband met de wereldwijde financiële crisis.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?