Nintendo is het beste bedrijf van 2009

De website BusinessWeek heeft Nintendo op haar website uitgeroepen als bedrijf van het jaar 2009. Daarmee steekt Nintendo met kop en schouders boven bedrijven als Apple en Google uit. Nintendo is een Japans bedrijf en het is dus een hele prestatie om tot de beste te behoren.

Het bedrijf dat wij verkiezen moet innovatief zijn, gediversifieerde portefeuilles, agressieve uitbreiding, sterke leiding en een duidelijke visie hebben voor de toekomst.


Aldus BusinessWeek. Dit zijn ook precies de dingen die Nintendo heeft gedaan, de aantal verkopen stegen de laatste vijf jaar met 36% per jaar. Dit komt mede vanwege de innovatie consoles, zoals de Nintendo Wii of de Nintendo DS. Microsoft of Sony staan helaas niet op de lijst, aangezien de website vind dat zij niet aan deze strenge criteria voldoen om als winnaar uit de bus te komen.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?