Nintendo brengt voorlopig geen opvolger voor Switch

Geplaatst:
Aangepast: 5 februari 2020 08:14

Met het aanstaande nieuwe wapentuig van de concurrenten PlayStation en Xbox op komst, vaart Nintendo - zoals we dat van ze gewend zijn - rustig hun eigen koers. Voorlopig hoeven we geen opvolger voor de Nintendo Switch te verwachten.

President van Nintendo Shuntaro Furukawa heeft zich tegenover de investeerders uitgelaten over de komst van de PlayStation 5 en de Xbox Series X en wat dat betekent voor de Nintendo Switch. Furukawa maakt zich geen enkele zorgen over de positie van de Nintendo Switch. Sterker nog, volgens de topman van Nintendo is de console pas halverwege zijn levenscyclus en duurt het dus nog zeker vier jaar voor zij met een opvolger op de proppen komen. De komst van de PlayStation 5 en Xbox Series X heeft volgens Furukawa geen invloed op de verkoopcijfers van de Nintendo Switch, omdat Nintendo naar eigen zeggen een andere doelgroep bedient.

Nintendo laat zich blijkbaar niet snel van haar stuk brengen. Eerder draaide Furukawa de geruchten rondom een Switch met 4K-resolutie al de nek om.

Bron: Nintendo
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord